Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás - historie a současnost

ulogo.846476.jpeg

 

Historie kynologického klubu

V roce 1951 vzniká v Chrudimi kynologický klub pod hlavičkou tehdejšího Svazarmu (Svaz pro spolupráci s armádou) a buduje cvičiště na Pískárně (dnešní sídliště Na Větrníku) . Členové se zabývají klasickým výcvikem dle zkušebního řádu.

Velká změna nastává,kdy cvičiště musí ustoupit nové výstavbě sídliště Na Větrníku. Nové zázemí získává klub na areálu bývalé Ploché dráhy a zde se buduje nová klubovna s kompletním zázemím. Po odlivu členů do okolních organizací a polistopadových změnách se začíná formovat nová členská základna. Souběžně také dochází ke změně Svazarmu na AVZO TSČ ČR(Asociace víceúčelových základních organizací technických sportů a činností České republiky Chrudim). Tato organizace zastřešuje kromě kynologie dále Hifi klub, radioamatéry, letecké modeláře, potápěče a střelecký klub.

Kynologové se začínají postupně rozrůstat a jejich činnost se rozšiřuje novými směry.Již se necvičí jen podle našeho Národního zkušebního řádu,ale přecházíme i na mezinárodní řád IPO. Přichází ale i další možnosti jako například parkur Agility , záchranářský výcvik, apod.

Organizace začíná pořádat Mistrovství České republiky RTW a souběžně i klubové výstavy RTW. Pořádají se výcvikové víkendy s mezinárodní účastí.Klub také pořádá jarní soustředění KACA(Kynolog aktiv Camp Adršpach) a podzimní setkání v Daňkovicích.

Vzhledem k obtížnosti výcviku zakládá klub Psí akademii , kde pomáháme veřejnosti s Chrudimi i okolí správně vést výcvik svého psa,tímto výcvikem prošlo již několik stovek pejskařů a řada jich zde zůstala,nebo si školku i zopakuje.

Hlavní jádro klubu tvoří cca 45 členů. Ti se zapojují i kromě výcviku i do veřejné činnosti,jako jsou například ukázky výcviku pro dětské tábory,školy a různé veřejné akce .

Na veškeré činnosti našeho klubu se s velkou pomocí podílí AVZO TS ČR,město Chrudim další sponzoři i z řad našich současných členů.

 
 

Výbor KK informuje:

Výbor KK informuje:

zde naleznete důležité informace od členů výboru KK

...